Rekommenderade elektriker för installation av laddstationer

Välkommen till Tomex Elteknik AB i Helsingborg.

Vi arbetar med de flesta förekommande elarbeten som finns i bostäder, kontor, butiker, farm, lager och mindre tillverkningsindustrier mm.

Våra elektriker utgår från Helsingborg men vi arbetar över hela Skåne.

Vi hjälper dig med installation av laddbox till din Elbil eller plug-in hybrid.

Vi installerar laddboxar i privata bostäder samt laddstationer på större parkeringsplatser. Beroende på förutsättningar för just dig och vad för typ av bil du skall ladda så hjälper vi er med rätt laddstolpe för dina behov.

Större anläggningar som garage eller parkeringsplatser kräver andra laddstationer än till exempel i en privatbostad. Det skall finns lösningar för hur man skall ta betalt för den laddning som sker.

Eftersom det är mycket som händer på denna marknad så är det viktigt att man framtids säkrar investeringen genom rätt val av box samt rätt typ av kablage vid installation.

Så att anläggningen inte är förlegad redan efter några år då det krävs högre laddkapacitet eftersom antalet elbilar sannolikt kommer öka och inte minska. Det är därför du verkligen behöver ha en laddbox eller laddstation

Eftersom batteriet vill ha så mycket ström det går så blir lasterna väldigt höga under långa perioder.

Sitter det då ett äldre uttag som inte fått mycket kärlek kan det bli problem för att inte säga rent farligt.

Är förbindningen dålig i uttaget blir det varmgång och det kan bli spänningsfall vilket skadar laddaren.

Lastbalansering kan ske på flera olika sätt beroende på vilken typ av laddbox man använder och vilken typ av lastbalansering man använder. Den vanligaste typen av lastbalansering för en privatbostad innebär att man mäter lasten (förbrukningen) och tilldelar den mängd ström som finns kvar till Elbilsladdaren. Elmätaren kommunicerar med laddaren och skickar över information om hur mycket kapacitet laddaren maximalt kan få. Syftet är att laddaren skall kunna ladda så mycket som möjligt utan att huvudsäkringarna skall gå.

På större anläggningar såsom ett garage eller en parkeringsplats tilldelar man en maxkapacitet som summan av laddplatserna inte får överstiga. Boxarna kommunicerar med varandra i ett nätverk och delar ut den mängd ström som finns delat på antalet bilar som är inkopplade.

Behöver du en elektriker?

24/7 elektriker

Vårt team är alltid tillgängligt för att ge en bättre och snabb lösning för dina behov. Tjänsten är endast tillgänglig för registrerade underhållstjänstkunder

Inspektera

Elinstalation

Av säkerhetsskäl behöver den elektriska installationen inspekteras av en specialist med intervaller på högst vart tionde år. Vi rekommenderar mer frekventa kontroller.

UTFORSKA PRISET

Prisvärd pris

Våra eltjänster finns tillgängliga till överkomliga priser och betalar aldrig extra belopp efter några eltjänster.